Bijeenkomst ministerie I&W met experts over LEVs zonder stuur

Omdat LEVs zonder stuur zijn uitgesloten uit het LEV-kader vroegen wij ons vorig jaar af of het niet mogelijk zou zijn om ze in een aparte 1c categorie in te delen. Het ministerie van I&W gaf aan dat te gaan onderzoeken en onlangs kregen we een uitnodiging van onderzoeksbureau Tridee om een bijeenkomst met experts bij te wonen. Een bijeenkomst over LEVs zonder stuur zoals de Onewheel, EUC en het elektrisch skateboard.

We zijn vandaag met experts van het ministerie van I&W, SWOV, RDW, HAN University of Applied Sciences, Radboud Universiteit, Vrije Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en de TU Delft de diepte ingegaan en hebben gesproken over LEVs zonder stuur.

Inhoudelijk kunnen we niet ingaan wat er allemaal besproken is maar doel was om te kijken of LEVs in de categorie 1c veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarnaast ook discussie over de techniek en voertuigbeheersing. Experts uit onze achterban hebben een demonstratie gegeven.

We snappen dat we vaak gezien worden als een rebellenclub maar vandaag zaten namens Legaalrijden een arts, student, een verkeerskundige  en een regisseur/producer aan tafel. Allemaal gebruikers van LEVs die hun expertise namens alle LEV gebruikers in Nederland hebben gedeeld met de specialisten die door het ministerie waren uitgenodigd.

Een zeer constructieve dag waarvan de eindconclusie en andere bevindingen uiteindelijk zal worden gedeeld aan de Tweede Kamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *