Snelste Onewheel ooit de nieuwe Onewheel GT S

Onewheel introduceerde vandaag de Onewheel GT S series. Het is de meest krachtige Onewheel ooit met een topsnelheid van 40 KM/u. Ten opzichte van de Onewheel GT (32-51 KM) is het bereik van 25 tot 40 KM iets minder geworden. De accu heeft een vermogen van 113 volts. De Onewheel GT heeft 75 volts, dat is een toename van bijna 50%. De accu heeft p45b 21700 cellen voor meer torque bij hoge snelheid. De Onewheel GT S is ook bijna 1 kilo lichter dan de Onewheel GT. Het introductie bedrag voor e nieuwe Onewheel is $3200.

voor wie?

Voor gebruik op de weg is deze nieuwe Onewheel wellicht overkill maar voor off road doeleinden is hij zeer geschikt. Grootste probleem is de prijs. Deze zal in Nederland al gauw rond de €3700 zijn. Door de hoge prijs kiezen veel mensen die off-road rijden inmiddels al voor een VESC Onewheel. Dat is een Onewheel waarvan je de software vervangt en aanpast via een controller en enkele connectoren. De software is open source. De Onewheel XR is zeer populair onder VESC eigenaren.

VESC?

VESC staat voor Vedder Electric Speed Controller. De maker en ontwikkelaar van de VESC (Variable Electric Speed Controller) heet Benjamin Vedder. Met een VESC Onewheel heb je meer controle over de Onewheel omdat je alles zelf kan instellen. Je hebt wel enige kennis nodig van electronica en dat is ook de rede waarom je ze nog niet zo heel vaak ziet. Onewheel eigenaren kopen hun Onewheel liever kant en klaar van de plank. Dat laatste is steeds lastiger aan het worden omdat de service als er iets kapot gaat aan je Onewheel nogal omslachtig is. Er is geen repair afdeling van Onewheel in Europa zodat je Onewheel teruggestuurd moet worden naar de Verenigde Staten en dat kan na de garantie periode nogal een kostbare ingreep zijn. Nadeel is ook dat Onewheel meer gericht is op Amerikaanse Onewheelers en de Europese een beetje links laat liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *