Te druk op het fietspad voor toekomstige LEVs maar niet voor extra fietsen

In december 2019 schreven we het volgende op Legaalrijden.nl:

De helft van de autoritten in Nederland is korter dan 7,5 kilometer. Een afstand die perfect met een fiets maar zeker ook met een LEV te overbruggen is.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) lanceerde vandaag de campagne Daszogefietst.nl een campagne die Nederlanders uit de auto wil halen. Doel is dat er in 2027 20% meer gefietst wordt dan in 2017 en in 2025 wil de overheid graag zien dat er 100.000 meer mensen naar het werk fietsen dan begin 2022.

Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5km en dan zit er meestal ook maar 1 persoon in een auto. Ritten die prima met de fiets te doen zijn maar natuurlijk ook met Lichte Elektrische Voertuigen. De overheid spreekt alleen over de fiets en negeert LEVs. Volgens de Fietsersbond is het nu al te druk op het fietspad om LEVs toe te laten maar blijkbaar zijn honderdduizenden extra fietsers op het fietspad erbij geen enkel probleem. Wie het nog snapt mag het zeggen…. Het gelegenheidsargument “eigen fietspad eerst” van de fietslobby gaat helaas niet meer op na vandaag. Met dank aan de overheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *